De HAT-studie

Onderzoek naar een nieuwe behandeling bij langdurige achillespeesklachten  

Sporters zonder klachten van de achillespees gezocht

Een overbelastingsblessure van de achillespees is een veelvoorkomend probleem met name onder hardlopers. Zo hebben hardlopers 52% kans om gedurende hun leven een blessure van de achillespees te ontwikkelen. In veel gevallen leiden de klachten tot het langdurig staken van de sportbelasting en bij deze groep met langdurige klachten wordt daarom onderzoek gedaan naar een nieuwe behandeling.

Nog beter zou het zijn om het ontstaan van achillespeesklachten te kunnen voorspellen in de toekomst. Daarom is het doel van het huidige onderzoek om deze groep patiënten met klachten van de achillespees te vergelijken met sporters zonder klachten van de achillespees. Voor dit onderzoek zijn wij daarom op zoek naar gezonde vrijwilligers en wij vragen u vriendelijk of u deel zou willen nemen.

U komt in aanmerking voor dit onderzoek als u:

- Een sport beoefent;
- Nooit klachten van de achillespees hebt gehad;
- Tussen de 40 en 60 jaar bent.

De volgende testen zullen tijdens het onderzoek uitgevoerd worden:
- Beoordeling van de vorm van de voet
- Testen voor de lenigheid van de kuitspieren en het enkelgewricht;
- Krachttesten van de kuitspieren.

Het onderzoek zal plaatsvinden in het HMC locatie Antoniushove en de testen zullen bij elkaar ongeveer 1 uur in beslag nemen.

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan dit onderzoek neem dan contact op via de email: c.swellengrebel@haaglandenmc.nl of vul het contactformulier in het volgende tabblad.